Társoldalunk:

Hamilton megint a saját csapatát kritizálta

2023.09.25. 10:00

A hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton megint a saját csapatát, a Mercedest kritizálta.

A brit pilóta szerint az autónak ugyanolyan gondjai vannak, mint 2022-ben is, pontosabban úgy érzi, semmit sem fejlődtek az elmúlt egy évben,

Lewis Hamilton az ötödik helyen végzett, megelőzte a szingapúri győztes Carlos Sainzt, főleg annak köszönhetően, hogy a Mercedesnek jobb stratégiája volt a kiállásokat illetően.

Lewis Hamilton továbbra is elégedetlenForrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

„Teljesen kimerültem. Mindenért meg kell küzdeni a kocsival. Az volt a cél, hogy a lehető legelőrébb kerüljek, hogy megelőzzem a Ferrarit, ami a héten is fejlesztéseket mutatott be. Pokoli küzdelem volt, igyekeztem a lehető legtöbb pontot szerezni a csapatnak" – mondta Hamilton, aki szerint nem fejlődött eleget a csapat az elmúlt egy évben.

„Tudom, mennyire fontos mindenkinek a háttérben, a gyárban, ezért mindent megtettem az aszfalton. Kemény a helyzet az ilyen hétvégéken, pláne, hogy az autó nem tökéletes. Érzésre olyan, mint tavaly, pattog és csúszik. Nem könnyű a helyzet, azok után, hogy ennyit áldoztunk a fejlesztésekre, mégsem vagyunk közelebb az élmezőnyhöz. Legalább a Ferrarikhoz közelítettünk, ami a srácok tökéletes munkájának köszönhető" – mondta a brit.