Társoldalunk:

Alonso a saját csapatát szidta, majd az F1 vezetőinek is nekiment

2023.09.24. 13:31

A Forma-1-es Japán Nagydíj vasárnapi futama nem sikerült túl jól az Aston Martin számára, Lance Stroll nem tudta befejezni a versenyt, Fernando Alonso pedig a 8. helyen zárt. A spanyol pilóta verseny közben összetűzésbe keveredett a saját csapatával, majd később az F1-et is kritikával illette.

A kétszeres világbajnok Alonso a Japán Nagydíj 22. körében a csapatrádión panaszkodott az Aston Martinnak. "Belöktetek az oroszlánok közé ezzel a korai kiállással. Ez hihetetlen!" - méltatlankodott a 42 éves pilóta, aki a mezőny többségével ellentétben lágy gumin rajtolt, de nagyon korán, már a 11. körben ki kellett állnia kemény gumiért, ami kiszolgáltatottá tette.

A futamot a 8. helyen záró spanyol a verseny után tagadta, hogy összekülönbözött volna a csapatával, és a tévés közvetítés rendezőit okolta, amiért félreérthető volt a megjegyzése.

Fernando Alonso szerint félreértették a szavaitForrás: AFP/Andrej Isakovic

"Nem voltam mérges. A Forma-1 mindig ezt csinálja. Bejátszanak rádiózásokat, kivéve őket a kontextusukból, miközben ki tudja, más versenyzők mit mondhattak. Ha egy lassabb autó mögött vagy, de lehagy az egyenesekben, még úgy is, hogy nyitva van a DRS-ed, nem tudom, más versenyzők azt mondják-e, hogy örülnek. Én inkább szeretek motivált maradni, próbálni megelőzni őket" - írta meg az m4sport.hu, mit nyilatkozott Alonso a helyzettel kapcsolatban a Japán Nagydíj után.

"Nem vitáztam a stratégián. Tudtam, hogy korán álltunk ki, ez nem gond. Van, hogy hasznot húzol, máskor tanulsz belőle. Az eredményen nem változtatott. Két kemény szettünk volt, a Ferrarinak csak egy, szóval próbáltuk belekényszeríteni őket a korai kiállásba. Megértem a taktikát, és nincs vele semmi baj. Amikor az autód lassú az egyenesekben, és forgalomba is kerülsz, lendületet veszítesz. A rajtom viszont jó volt! Nem rossz egy negyvenkét évestől!" - tette hozzá a spanyol.