Társoldalunk:

Újabb hatalmas fejetlenség a Ferrarinál: Leclerc azt hitte, dobogós lett

2023.09.24. 11:45

A Ferrari monacói pilótája, Charles Leclerc összezavarodott a Forma–1-es Japán Nagydíjon, és a hajrában azt hitte, a harmadik helyen halad.

A végül negyedikként leintett Leclerc úgy gondolta, hogy Max Verstappen kiesett a versenyből, mert amikor a virtuális biztonsági autós fázis alatt elment a lekörözésre váró Sergio Pérez mellett, azt hitte a mexikóiról, hogy a holland pilóta az. A Ferrari pedig egészen a futam végéig nem szólt neki erről, így Leclerc abban a hiszemben teljesítette az utolsó kört, hogy a két McLaren mögött harmadikként zár.

Leclerc azt hitte, harmadik helyen haladForrás: AFP/Toshifumi Kitamura

„Fogalmam sincs, hogy Max mit csinált a verseny alatt, mert amikor a VSC-fázis után megállt a pályán egy Red Bull és mi mind megelőztük őt, azt hittem, hogy Max kiesett a versenyből– nyilatkozta Leclerc a leintés után a helyszíni újságíróknak. – Egészen az utolsó körig azt hittem, hogy Max már nincs versenyben és dobogós leszek, amikor végül felnéztem az egyik kivetítőre és láttam, hogy negyedik vagyok. Összességében ezen kívül nem értek meglepetések, tudtuk, hogy Max és a McLarenek is erősek lesznek."