Társoldalunk:

Újabb hírek érkeztek a nagy balesetet szenvedett F1-es pilótáról

2023.09.22. 07:10

Az AlphaTauri pályamenti mérnöki részlegének vezetője, Jonathan Eddolls a szuzukai hétvége pénteki napján újabb információkat közölt Daniel Ricciardo állapotáról és esetleges visszatéréséről.

Ricciardo a Holland Nagydíj második szabadedzésén szenvedett balesetet: a pálya 3-as kanyarjában gumifalnak ütközött, és miután nem engedte el időben autójának kormányát, megsérült a bal csuklója. Az ausztrál pilótát a baleset után további vizsgálatokra egy közeli kórházba szállították, ahol kiderült, hogy eltörött a kézközépcsontja.

Ricciardo Japánban sem tért vissza a mezőnybeForrás: AFP/John Thys

Azóta Zandvoortban, Monzában és Szingapúrban is Liam Lawson helyettesítette, és az új-zélandi pilóta a Japán Nagydíjon is vezeti az egyik AlphaTaurit. Jonathan Eddolls elárulta, ez meddig folytatódhat így.

„Még mindig a rehabilitációs szakaszon megy keresztül. A felépülés jól halad, beterveztünk néhány szimulátormunkát a visszatérés előtt, és úgy gondolom, hogy egyikünk oldaláról sem kell rohanni, hogy túl korán visszakapjuk. A legrosszabb ugyanis az lenne, ha visszatérne, mielőtt megfelelően meggyógyulna, és bármilyen probléma történnemondta az AlphaTauri pályamenti mérnöki részlegének vezetője. – A szimulátor nagyon jól megmutatja azt is, hogy milyen terhelést kell elviselni. A végső döntést több mint valószínű, hogy ő hozza majd meg, nem pedig mi, hiszen ő mindenkinél jobban fogja tudni, hogy milyen fájdalmai vannak és hogyan alakul a gyógyulása. Mi nem helyezzük nyomás alá, hogy visszajöjjön. Jelenleg három jó versenyzőből áll a csapatunk, szóval nincs szükség nagy rohanásra. Arra kell összpontosítanunk, hogy teljesen felépüljön."