Társoldalunk:

Lewis Hamilton összeveszett a főnökével

2023.09.22. 06:04

A Mercedes Forma–1-es csapatának főnöke, Toto Wolff a szezon végén egy az egyben elfelejtené az idén használt autót, ám Lewis Hamilton egyáltalán nem ért egyet ezzel.

Wolff a Szingapúri Nagydíjat követően mondta azt a kiszámíthatatlannak nevezett W14-esről, hogy ugyan nagyon gyors, de a jövő évi autó építésénél nem használnának fel belőle semmit, így lényegében teljes egészében ki lehet majd dobni a kukába a szezon végén.Ezt az autót a kukába fogjuk dobni még úgy is, hogy nagyon gyors, mert közben új dolgokba kezdtünk. Azt hiszem, eléggé biztató jeleket kapunk a szélcsatornából egy kiegyensúlyozott, összeszedettebb autóról – mondta Wolff a Motorsportnak a jövőre használt W15-ről. – A kérdéseinkre tehát megvannak a válaszaink, és már várjuk, hogy lássuk az eredményeket a bíztatóbb perspektívával."

Az idén használt W14-es későbbi felhasználásáról más véleménnyel van Wolff és HamiltonForrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Noha az idei autót Lewis Hamilton is több alkalommal szidta, a brit pilóta mégsem ért egyet abban a főnökével, hogy semmi nem hasznosítható belőle, pláne, mert még túl korai lenne elbízni magukat a 2024-es autót látva.Nos, természetesen soha nem fogjuk kidobni az autót. Ezek az autók még akkor is remekművek, ha éppen nem a világ leggyorsabbjai. Kétezer ember dolgozott keményen, hogy megépítse, és továbbra is része marad a történelmünknek és a tanulási görbénknek. Lesznek olyanok, amin megpróbálunk változtatni, de megpróbálunk ragaszkodni néhány pozitívumhoz, mert azok is mindig vannak  – nyilatkozta Hamilton a Japán Nagydíj előtt. – Még túl korai lenne optimistának lenni a jövő évi autóval kapcsolatban, de teljes mértékben bízom a gyárban dolgozókban, hogy abba az irányba fogják vinni, amerre kell. Az elmúlt két évben rengeteget tanultunk, de ha még jövőre sem találjuk meg a megfelelő autót, akkor is nyilvánvalóan tovább fogunk dolgozni. De remélem, hogy megtaláljuk."