Társoldalunk:

Esőben zárult a Forma-1-es Japán Nagydíj különleges nyitóedzése

2023.09.22. 05:35

A Forma–1-es Japán Nagydíj pénteki első szabadedzését Max Verstappen az első pillanattól kezdve végig vezetve, nagy fölénnyel nyerte meg Carlos Sainz és Lando Norris előtt. A gyakorlásról készült élő szöveges tudósításunkat ide kattintva olvashatják el.

Az edzés nagy része szokatlan módon új gumik teszteléséről szólt, hiszen a Pirelli jövő évre tervezett C2-es gumijait próbálták ki a csapatok a Szuzukába vitt idei C1, C2 és C3 jelűeken felül.

A Mercedesek nagy lemaradásban voltak a többi élcsapathoz képest, igaz, a lágy keverékű abroncsokat ők nem próbálták ki. Verstappen csapattársa, a hajrában nagyot hibázó és a műfű egy részét is kiszakító Sergio Pérez azonban igen, mégis 1,4 másodperc lemaradással, csak a 11. lett a mexikói.

Az utolsó tíz percben aztán az eső is megérkezett, így ugyan átmeneti esőgumik nem kerültek fel, komoly javítások már nem történtek a hajrában.

A szuzukai hétvége pénteken 8 órakor folytatódik a második szabadedzéssel, a harmadik gyakorlásra szombaton 4.30-tól, az időmérőre szombaton 8.00-tól, a futamra vasárnap 7.00-tól kerül sor.