Társoldalunk:

Verstappen őszintén beszélt a Red Bull szingapúri teljesítményéről

2023.09.21. 10:00

Idei eddigi legrosszabb hétvégéjét zárta múlt héten Szingapúrban a Red Bull Racing. A szezon első 14 futamát mind megnyerte az osztrák csapat, Ázsiában viszont még a dobogóra se jutott fel. Max Verstappen őszintén elmondta véleményét a csapat teljesíményéről. 

Verstappen zsinórban tíz győzelem óta tartó sorozata megszakadt Szingapúrban, ám a kétszeres világbajnok holland versenyző meglehetősen könnyedén vette tudomásul a történteket. A De Telegraafnak nyilatkozva azt mondta: 

"Természetesen szerettem volna nyerni Szingapúrban, de tudtam, hogy eljön majd a nap, amikor nem sikerül a győzelem, vagy valami elromlik. Egy nagydíjat most nem nyertünk meg, nagy cucc, előfordul az ilyen. Japánban viszont folytatjuk és újra megpróbáljuk."

Szingapúrban még a dobogó sem jött össze a Red BullnakForrás: Getty Images,/GETTY IMAGES/Clive Mason

Ha a Red Bullnak sikerül újra top formában versenyeznie, akkor akár már ezen a hétvégén megnyerheti a konstruktőri világbajnokságot, Verstappennek Katarig kell várnia erre. 

A soron következő Japán Nagydíjjal kapcsolatban Verstappen teljesen biztos a Red Bull sikerében, az alapján, amit a Formula1.com-nak mondott:

"Fontos, hogy mindent kielemezzünk, de nem kell rohannunk sehová. Szingapúr annyira más az autó beállításait tekintve, szóval nem aggódom amiatt, hogy az a hétvége esetleg felborítaná a japán futamunkat."