Társoldalunk:

Sebastian Vettel fontos bejelentést tett a Japán Nagydíj előtt

2023.09.20. 16:01

A négyszeres Forma–1-es világbajnok Sebastian Vettel a közösségi oldalán jelentette be, hogy a Japán Nagydíjon az új méhészeti kezdeményezésének keretében sárga-feketére festették a szuzukai pályán a 2-es kanyar kerékvetőit.

A tavaly visszavonult legendás pilóta ott lesz Szuzukánban a Forma–1-es paddockban a Japán Nagydíj hétvégéjén, de nem csak szimpla látogatást tesz, hanem a környezetvédelem szószólójaként a biodiverzitás fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet egy új, "Buzzing Corner" névre keresztelt projektjével.

Vettel – aki egy környezetvédelemre szakosodott cég nagykövete is egyben –, a közösségi oldalán posztolt videóban elmondta, hogy a szuzukai pálya 2-es kanyarjában 11 darab méhhotelt telepített, miközben a kanyar kerékvetőit ennek megfelelően sárga-feketére festették, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a kezdeményezésre, és hogy hirdessék az élővilág diverzitását. 

Sebastian Vettelnek rendkívül fontos a környezetvédelemForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

 

Szuzuka a kedvenc pályám, és ezen a hétvégén van egy különlegessége ennek a kanyarnak: a kerékvetőket itt sárgára és feketére festették, ami különleges, mivel az összes többi kanyar, például a következő bejáratánál lévő, fehérre és pirosra van festve. Ez azért fontos, mert a ’Zümmögő kanyar’ jelmondat alatt közösen a biodiverzitásért versenyzünk. Szeretném, ha ez a projekt felhívná a figyelmet a biodiverzitás fontosságára” – idézi az M4 Sport a négyszeres világbajnok pilótát, aki arról is beszélt, hogy csütörtökön a korábbi versenyzőtársaival és készül egy meglepetésre.