Társoldalunk:

Verstappen rejtélyes formahanyatlásának okát találgatja mindenki

2023.09.18. 20:16

A nemzetközi sajtó Carlos Sainz váratlan sikere mellett főként a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, valamint a Red Bull hanyatlását taglalta a vasárnapi Forma-1-es Szingapúri Nagydíj után.

Olaszországban a Tuttosport királynak nevezi Carlos Sainzot.

"Károly király Szingapúrban. A Ferrari történelmet írt azzal, hogy 434 napnyi böjt után nyert, és egyben megszakította Max Verstappen és a Red Bull diadalmenetét."

La Repubblica: "Szóljanak a harsonák, mert ez egy különleges vasárnap volt! Fantasztikus volt, ahogy Sainz és a Ferrari felébresztette az F1-et a Red Bull egyeduralmából."

Corriere dello Sport: "Sainz lett a főszereplő Marina Bayben, ahol az idény során először nem a Red Bullt ünnepelték."

La Gazzetta dello Sport: "A Ferrari élvezi a sikert, a Forma-1 pedig köszönetet mondhat a maranellóiaknak, mert megmentették a szezont. Hihetetlen, hogy éppen egy vörös autó törte meg Verstappen uralkodását egy nehéz idényben."

Nagy-Britannia:

The Sun: "Sainz nyerte meg az izgalmas szingapúri futamot, ahol véget ért Verstappen menetelése. Jó ideje ez volt a legszorosabb hajrá, az első négy autó közti különbség egy ideig mindössze 1,4 másodperc volt."

Daily Mail: "Verstappen sorozatban tíz diadal után nem pezsgőzhetett, pedig a Red Bull megnyerte a korábbi 14 versenyt az idén. A rejtélyes formahanyatlás lehet, hogy nem tart sokáig, de megmutatta, hogy milyen élénk lehetne az F1 a holland perfekcionizmusa nélkül."

Mirror: "Verstappen sorozatban a 11. győzelmére készült, de a Red Bull nem tudott megfelelő autót összerakni Szingapúrban. Ezzel kinyílt az ajtó a konkurencia előtt, hogy az idén először egy kicsit élvezze a sikert."

The Independent: "Sainz felülmúlta Lando Norrist és a Mercedes taktikai játékait is, és egy frenetikus fináléban szertefoszlatta a Red Bull verhetetlenségi álmait."

Spanyolország:

Sport: "Sainz tökéletes hétvégét tudhat maga mögött, végig uralta a szingapúri versenyt és egyszer sem hibázott."

Marca: "Sainz élt a ritka lehetőséggel és közben visszaverte a mercedeses pilóták támadásait is."

As: "Nem Sainzé volt a leggyorsabb autó a hajrában, de mesterien védekezett és Norris közreműködésével maga mögött tartotta a friss gumikkal érkező Mercedeseket."

El País: "Sainz sebészi pontossággal vezetett és pályafutása második futamgyőzelmét érte el."

Franciaország:

L'Equipe: "Nem lehet kivetnivalót találni Sainz teljesítményén. Tökéletesen versenyzett és aprólékosan építette fel a sikert."

Ausztria:

Kronen Zeitung: "Sainz nyerte a gumipókert Szingapúrban."

Kleine Zeitung: "Sainz kihasználta a Red Bull gyengélkedését és hihetetlen izgalmak közepette kormányozta be elsőként a célba a Ferrarit."

Németország:

Bild: "Verstappen átélte a vörös csodát. Vége a sorozatnak, ugrott a tökéletes szezon. Mégis verhető!"

Süddeutsche Zeitung: "Aki véletlenül odakapcsolt a szingapúri futamra, csodálkozhatott a rajt után: az első kanyar előtt két Ferrari csatázott egy Mercedesszel. De nem régi filmfelvétel volt, csak szokatlan a Red Bull idei diadalmenete után."

Svájc:

Blick: "Balzsam a Ferrari lelkének. A csapat 25 futam és 14 hónap után ünnepelhet ismét, legutóbb Charles Leclerc állt a dobogó tetején tavaly júliusban Ausztriában."