Társoldalunk:

A Forma-1-be visszatérő Ricciardo megszabadult a démonaitól

2023.08.07. 13:29

Alex Albon, a Williams-Mercedes Forma–1-es pilótája úgy érzi, Daniel Ricciardo számára hasznos lesz az idő, amit távolt töltött a száguldó cirkusztól.

A thai-brit pilótát a 2020-as szezon végén küldték el a Red Bulltól, az ülését pedig a mexikói Sergio Pérez kapta meg, Albon pedig a csapat teszt- és fejlesztőpilótájaként folytatta pályafutását, mellette pedig versenyzett a DTM-ben is.

Arra a kérdésre, hogy a Forma-1-től távol töltött idő segíthet-e Daniel Ricciardónak, a következőket mondta: Határozottan. Nekem egy évem volt, neki egy kicsit kevesebb, de tényleg úgy gondolom, hogy ez az év segített nekem. Amikor a száguldó cirkuszban vagy, és a dolgok nem alakulnak jól, amikor csak versenyről versenyre mész, nem igazán tudod átgondolni és megérteni, hogy mi történik, olyan mintha egy mókuskerékben lennél" – idézi a racingnews365.com Alex Albont, aki hangsúlyozta, hogy az a legfontosabb, hogy a pilóta képes legyen fejlődni és mentálisan teljesen feltöltődni.

Alex Albon szerint Daniel Ricciardónak jót tett a pihenőForrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

Albon úgy jellemezte a Forma-1-től távol töltött idejét, mint egy "reset" gombot, amely lehetővé tette számára, hogy magabiztosságára összpontosítson a volán mögött, miután a Red Bullnál negatív spirálba került.

A újraindítás nagyon fontos, amikor kezded egy kicsit elveszíteni az önbizalmadat, ilyenkor a távollét alatt bizonyos szempontból megszabadulhatsz a démonoktól. Nagyra értékeltem a DTM-ben eltöltött időt, mert valójában mást vezettem, de önbizalmat adott, mert még mindig versenyautót vezettem. Még mindig magabiztosnak kell lenned, ha ilyen autót vezetsz, és ezt tette velem. Aztán amikor visszatértem az első téli tesztemre a Williamsnél, azonnal úgy éreztem, sokkal magabiztosabb vagyok, mint amikor távoztam. Látva Danielt és az izgatottságát, azt hiszem, vele is ez történt" – tette hozzá Alex Albon, aki az idei szezonban 11 pontot szerzett a Williams-Mercedes pilótájaként.