Társoldalunk:

Egyre nagyobb a káosz Hamilton új szerződése körül

2023.08.03. 07:37

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff újabb részleteket árult el arról, miért késik még mindig Lewis Hamilton szerződéshosszabbítása.

A hétszeres világbajnok pilóta új szerződését még mindig nem véglegesítették a Mercedesnél, így továbbra is sok a kérdőjel a brit versenyző jövője körül. Olyan hírek is napvilágot láttak, miszerint Hamilton a visszavonulása után nagyköveti pozíciót is kapna a német istállónál, ám ezzel kapcsolatban Toto Wolff így reagált:

Nem beszélünk nagyköveti szerepről a visszavonulása után, ez a szerződés tárgyalásán sem került elő. Szerintem még számos évig lehet pilóta ebben a csapatban, szóval csak apróságokat kell már csak tisztáznunk. Tudom, kicsit furcsa, hogy még mindig nincs minden aláírva, de csak triviális, egyszerű dolgokat kell csak tisztázni a szerződésekben" - nyilatkozta a Mercedes főnöke.

Lewis Hamilton még mindig nem írta alá új szerződését a MercedesszelForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Wolff és Hamilton az elmúlt hetekben többször is arról beszéltek, hogy már csak jogi kérdésekben kell megállapodniuk, majd később a 38 éves pilóta azt mondta, nem a saját kezében van a sorsa.

Egész idő alatt nem az én ügyem volt ez, már az elején kiszálltam belőle, hogy más dolgokra összpontosítsak, a csapatom a háttérben dolgozik rajta. A tárgyalás részének már vége van, már csak apróságokat kell intézni" - árulta el Hamilton, akinek szavait a főnöke is megerősítette, azonban az új szerződés megkötésének az időpontját nem tudta meghatározni.

Nem akarok pontos dátumot mondani, mert ügyvédek beszélnek ügyvédekkel. Már nem anyagi dolgokról van szól, de időt kell nekik adni és nem akarom elkötelezni magam egy dátum mellett" -írta meg a motorsport.hu, hogyan magyarázkodott az elhúzódó üggyel kapcsolatban Wolff.