Társoldalunk:

Gigászi gépszörnyek csatája: Verstappent legyőzték az Osztrák Nagydíj előtt - videó

2023.06.28. 08:18

Különleges versenyt vívott egymással az AlphaTauri versenyzője, Yuki Tsunoda és a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Max Verstappen az Osztrák Nagydíj előtt.

Hétvégén rendezik a Red Bull hazai futamát, ugyanis az F1 Ausztriába látogat. Az osztrák energiaital-gyártó cég pedig a szezon második sprinthétvége előtt egy rendkívüli monster truck versenyt rendezett. Ennek eredményeképp Tsunoda és Verstappen szállt harcba egymással, méghozzá egy három méter magas, 5 méter hosszú, és 500 lóerős gépszörnyeteggel. 

Tsunoda legyőzte Max Verstappent egy monster truckkalForrás: Red Bull Content Pool via AFP/Joerg Mitter / Red Bull Content Pool/Joerg Mitter

A versenyzők először egyfajta időfutamot teljesítettek, majd test a test elleni küzdelemben is megmérkőztek – Verstappennek pedig ezúttal egy olyan problémával is meg kellett küzdenie, mellyel idén, az F1-ben eddig nem igazán.

Ilyen terepen még soha nem csináltam semmit. Korábban vezettem édesapám rallyautóját, de az is az aszfalton volt. Őszintén szólva az időmérős köröm célja a túlélés volt! Hatalmas móka volt" – mondta Red Bull holland sztárja.