Társoldalunk:

A Forma-1 vezetése megszólalt a Kanadai Nagydíj eltörléséről

2023.06.08. 18:55

Miután óriási ütemben terjednek az erdőtüzek Kanadában, felvetődött a lehetőség, hogy a jövő hét végén Montréalban megrendezésre kerülő Forma–1-es Kanadai Nagydíj több észak-amerikai sporteseményhez hasonlóan a halasztás sorsára kerülhet.

Országszerte, elsősorban Quebec tartományban több száz tűz tombol az elmúlt napokban, ez pedig füstködöt vont maga után, így több nagyvárosban az egészségre ártalmas, illetve veszélyes besorolást kapott a levegőminőség, az utcákat pedig jól látható szmog borítja. Quebec-ben a levegő szennyezettsége miatt maszkot is kell hordani, és van, ahol arra kérték az embereket, hogy maradjanak az otthonaikban.

Quebec tartományban óriási erdőtüzek tombolnakForrás: AFP/-

Ugyan a következő egy hétben a szintén Quebec-ben található Montréal térségében esőzést jósol a meteorológia, a hiábavaló tűzoltás miatt a helyi Forma–1-es nagydíj komoly veszélybe került – azok után, hogy az Emilia Romagna Nagydíjat az olaszországi esőzések miatt kellett eltörölni.

A Forma–1 egyik szóvivője azonban csütörtökön arról tájékoztatott, hogy a versenyhétvége jelen állás szerint nincs veszélyben, miután a levegő minősége egyelőre jónak tűnik a pálya környékén.