Az F1 egyik legnagyobb szaktekintélye beszélt arról, hogy nem lett a Ferrari alkalmazottja

F1 Grand Prix of USA - Practice GettyImageRank2 motorsport formula one racing Horizontal SPORT
Adrian Newey, a Red Bull Racing technikai igazgatója
Vágólapra másolva!
Adrian Newey sokak szerint a Forma-1 történetének legnagyobb szaktekintélye, a világ egyik legjobb mérnöke, aki 2006 óta a Red Bullnál dolgozik.

„Voltak tárgyalásaim a Ferrarival, nagyon meggyőzőek voltak és csábító volt, hogy egy ilyen legendás csapathoz kerüljek, erre a legnagyobb esély a '90-es években lett volna, amikor a Williamstől a McLarenhez kerültem. Az kemény döntés volt, a gyerekek kicsik voltak, nem tudtam, mit kezdtek volna egy olasz iskolában. A Red Bullnál többé-kevésbé ott voltam a kezdetektől fogva, ami óriási kihívást jelentett" – mondta a Sky Italiának Newey, akinek autóival nyert világbajnoki címet Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill, Jacques Villeneuve, Mika Hakkinen, Sebastian Vettel és Max Verstappen is.

„Mind nagyon mások voltak. Mika és Kimi keveset beszélt, de akkor nagyon kellett figyelni, amikor mondtak valamit. Sebastian nagyon sokat gondolkodott, hosszas megbeszéléseket folytattunk, miközben Max mindenről tudni akar. Tényleg mindenki teljesen más karakter" – tette hozzá a legendás mérnök.