Társoldalunk:

"Káosz és totális katasztrófa": így alázták meg a Ferrarit az újabb kudarc után

2023.06.07. 08:54

A Ferrari a Spanyol Nagydíjon egy komolyabb fejlesztési csomagot vetett be, ám az újítások nem hoztak eredményt, a Scuderia gyengén szerepelt Barcelonában. Az olasz sajtó a csalódást keltő eredmények után nem kímélte a csapatot, amelyet több újság is kőkemény kritikával illetett.

Az olasz csapat gyengélkedését jól mutatja, hogy Charles Leclerc katasztrofális időmérőt zárt a Spanyol Nagydíj szombati napján, csak a 19. lett, és a futamon sem tudott előrelépni, míg Carlos Sainz ugyan a második helyen zárta a kvalifikációt, de végül 45 másodperc hátránnyal ért célba az ötödik helyen vasárnap.

A motorsport.com megírta, hogy az olasz bennfentes újságíró, Leo Turrini totális kudarcként jellemezte a Ferrari újításait, és az ő álláspontjával több hazai lap is egyetértett. A Ferrari egyre komolyabb káoszba süllyed" - írta a La Gazzetta dello Sport. "Az a legrosszabb az egészben, hogy a csapat nem érti a problémákat" - jegyezte meg a Corriere dello Sport. "A Ferrari zsákutcába került" - mondott ítéletet a Corriere della Sera.

A Ferrari számára csalódást keltően sikerült a Spanyol NagydíjForrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

Mindemellett több olasz lap is a bokszutcából rajtoló, de végül a pontszerzésről lemaradó Charles Leclerc futam utáni megszólalását idézte.

Elég sok csalódást keltő napom volt már idén, ez pedig tökéletesen beleillik az év többi részébe. Az autót lehetetlen megérteni. Ugyanazt a gumit használom a futam két eltérő etapján, és teljesen máshogy viselkedik, hiába csinálom ugyanazokat a dolgokat" - nyilatkozta a monacói versenyző.

A konstruktőrök versenyében a Ferrari jelenleg a 4. helyen áll a világbajnokságon, és közel 200 ponttal van lemaradva az éllovas Red Bulltól.