A Red Bullnál nem aggódnak Hamiltonék feltámadása miatt

Forma-1, Bahreini Nagydíj 2023, péntek, Christian Horner
Red Bull Racing's British team principal Christian Horner looks on during the first practice session of the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir on March 3, 2023. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy Mercedes kettős dobogót hozott a Spanyol Nagydíjon a győztes Max Verstappen mögött.

Nagy meglepetésre a címvédő holland mögött a Mercedes párosa zárt a 2-3. helyen. Lewis Hamilton és George Russell Monacóra kapott kvázi új autót, és bár az ottani versenyhelyszín egyedi karaktere miatt nehezen lehetett megítélni a fejlesztések hatását, Barcelona nagyon is erős jelzés arra, hogy jó irányt találtak. Ezzel együtt a Red Bullnál láthatóan nem aggódnak - írja a vezess.hu.

„Azért 23 másodpercre voltak még a futam végén is"

– mondta a Sky Sports színeiben kérdező Nico Rosbergnek Christian Horne . „Szép előrelépés. Nagy fejlesztési csomagjuk volt, de nálunk is jön még ez-az nemsokára. De nagyot léptek előre, színvonalas csapat, az idény második felében megszoríthatnak minket."

Christian Horner nem aggódik Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Rosberg Sergio Pérez rosszabb szereplésére is rákérdezett, de a 2016-os világbajnok Hornertől inkább csak visszavágást kapott:

„Elég kritikus srác vagy, ugye? Nagyon szigorú vagy velük. Mióta nem ülsz az autóban, nagyon szívesen kritizálod őket.

Sergiónak nem volt túl jó rajtja, az elején egy kicsit lemaradt, de aztán egyre jobb lett a versenye, főleg az utolsó etapon nagyon jól hajrázott. Egyszerűen csak nem maradt elég kör arra, hogy a dobogós helyért küzdjön" – magyarázta, utalva arra, hogy versenyzője már csak 3,5 másodpercre volt Russelltől a leintésnél.