Óriási botrányt okozott két pilóta az F1-ben, felfüggesztették őket

Forma-1, Spanyol Nagydíj 2023, futam, rajt
Start of the race 01 Max Verstappen of Netherlands, Oracle Red Bull Racing, RB19 - Honda RBPT, action 55 Carlos Sainz of Spain, Scuderia Ferrari, SF-23 - Ferrari, action during the Formula 1 AWS Spanish Grand Prix FIA Formula One World Championship from 1st to 4th of June, 2023 on the Circuit de Barcelona - Catalunya, in Montmelo, Spain. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az olasz Sky Sports televíziós csatorna felfüggesztette két munkatársát a Spanyol Nagydíj elemzése során egy, a háttérben lévő nőről tett szexista megjegyzéseikért.

Matteo Bobbi és Davide Valsecchi korábban autóversenyzőként tevékenykedtek, de jelenleg is szoktak még autóba ülni, a közelmúltban pedig szakkomentátorként is dolgoznak a csatornánál. Ők ketten vasárnap éppen élő adásban beszélgettek a spanyolországi verseny történéseiről, amikor a háttérben elsétált egy nő, és elterelte a stúdióban dolgozó Bobbi figyelmét. Bobbi – aki 2003-ban a Minardi F1-es csapatának tesztpilótája volt –

"frissítési csomag"-ként jellemezte a hölgyet.

Ezután a Lotus korábbi F1-es tesztpilótája, Valsecchi is odanézett, és így reagált:

A megjegyzések láthatóan zavarba hozták az olasz Sky harmadik munkatársát, Federica Masolint, aki Valsecchi mellett állt, a stúdióból pedig egy másik riporter is óvatosságra intette a párost a szavaik miatt.

Az olasz Sky azonban bejelentette, hogy a párost ideiglenesen felfüggesztették, és a következő, Kanadai Nagydíjon nem fognak dolgozni.

A két szakértő később bocsánatot kért a tiszteletlen megjegyzéseiért.

Forrás