Véget érhet a Pirelli egyeduralma a Forma-1-ben

Forma-1, teszt, Barcelona 1. nap, Red Bull, szerelő, Pirelli, gumi, kerék
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 23: A Red Bull Racing team member cleans wheels in the Paddock during Day One of F1 Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 23, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Pirelli 2011 óta a Forma-1 kizárólagos gumibeszállítójaként tevékenykedik, azonban egyre valószínűbb, hogy a 2025-től kezdődő következő időszakért meg kell majd harcolnia. A hírek szerint ugyanis állítólag a Bridgestone is leadta pályázatát.

Az év korábbi részében az FIA megnyitotta a tendert a 2025-től 2027-ig tartó időszakra való jelentkezésre, a megállapodást pedig adott esetben 2028-ig is kitolhatják majd. A jelentkezési határidő május 15-e volt. A szövetség most éppen a különböző pályázatokat vizsgálja, és június 16-áig fogja eldönteni, kiket enged tovább a következő körbe - írja a Motorsport.

Úgy tudni, hogy a Pirellinek ezúttal is akad egy ellenfele - a legutóbbi tender esetében a Pirellinek a dél-koreai Hankook volt a riválisa. Az FIA nem erősítette meg, hányan adták be jelentkezésüket, de a hírek szerin a japán Bridgestone is beszállt a versenybe. (A Bridgestone 1997 és 2010 között folyamatosan jelen volt a királykategóriában, 2007-től pedig ők is kizárólagos beszállítók voltak.)

Véget érhet a Pirelli egyeduralma a Forma-1-ben Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

A Bridgestone vhivatalos nem volt hajlandó megerősíteni, végül tényleges jelentkezés lett-e.

„Már 60 éves örökséggel rendelkezünk a motorsportban, és továbbra is keresni fogjuk a fenntartható, globális motorsportos tevékenységeket. Ugyanakkor nem kívánunk beszélni egyetlen konkrét kategóriáról sem" – mondta a cég szóvivője a téma kapcsán.