Egy telefon bizonyítja Verstappen nagyságát, Pérez esélytelenné vált a Red Bull szerint

auto-prix Horizontal
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen waves at the end of the qualifying session for the Spanish Formula One Grand Prix at the Circuit de Catalunya on June 3, 2023 in Montmelo, on the outskirts of Barcelona. (Photo by Lluis GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Spanyol Nagydíjon Max Verstappen az első, míg Sergio Pérez a negyedik helyen zárt, így a két Red Bull-pilóta között 53 pontra nőtt a különbség az összetettben. A csapatfőnök Christian Horner mindkét versenyzőjéről beszélt a verseny után.

A kétszeres világbajnok Verstappen természetesen óriási dicséretet kapott Hornertől, aki egy, a második szabadedzésen látott részletet is kiemelt vele kapcsolatban. Akkor Verstappen a csapatrádión keresztül, vezetés közben meghallott egy telefoncsörgést, és egyből rájött, hogy az a tanácsadó, Helmut Marko telefonja. Horner szerint ez is jól mutatja a holland pilóta klasszisát.

„A képességei továbbra is adottak és a természetes sebessége is megvan. De most már van tapasztalata is, jóval összetettebb versenyző és mentálisan is erősebb.

Azt hiszem, az benne a roppant izgalmas, hogy folyamatosan egyre jobb lesz" – nyilatkozta Horner.

Verstappen tökéletes hétvégét zárt Forrás: AFP/Lluis Gene

Horner az időmérőjét elrontó, és a futamon így a dobogóról lemaradó Pérezről is elmondta a véleményét, akit a futam után még megvédett Nico Rosberggel szemben. A csapatfőnök ugyan megdicsérte a felzárkózásáért, de elmondta, hogy már akkora a hátránya, hogy lekerült róla a nyomás, így szabadon versenyezhet – azaz

lényegében esélytelennek gondolja őt a vb-címre.

Nem kell nyomást helyeznie magára, lesz tere újra megtalálnia önmagát, hogy visszatérjen a korai fordulókon látott formájához" – mondta Horner.