"Lefokozták Verstappen tesztpilótájává" - durva kritika Sergio Pérezről

Forma-1, Bahreini Nagydíj 2023, szombat, Max Verstappen, Sergio Pérez
Max Verstappen and Sergio Perez of Red Bull Racing after the qualifying ahead of the Formula 1 Bahrain Grand Prix at Sakhir Circuit in Sakhir, Bahrain on March 4, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Mint ismert, a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjat Monte-Carlóban, ezzel tovább növelte az előnyét a vb-pontverseny élén. A RacingNews365.com szakírója és korábbi F1-es csapatfőnök Paul Stoddart szerint a holland csapattársát, Sergio Pérezt lefokozták Verstappen tesztpilótájává.

A 25 éves holland pilótának ez az idei negyedik és pályafutása 39. futamgyőzelme. Monacóban F1-es karrierje során másodszor diadalmaskodott, míg az utolsó helyről rajtoló Sergio Pérez nem szerzett pontot. Ezzel a sikerrel 39 pontra növelte az előnyét az összetettben csapattársával, a 16. helyen célba érő Pérezzel szemben.

Durva kritikát kapott Sergio Pérez Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Paul Stoddartnak meg is van a véleménye a mexikói produkciójáról:

„Az öreg Pérez megmutatta, hogy egyáltalán nem bajnokesélyes versenyző. Elképesztően rossz versenyhétvége volt ez. Mondhatni, hogy lefokozták Verstappen tesztpilótájává, ő próbálja ki a gumik viselkedését a futam végén."