Ezért szenved látványosan a Ferrari az idei szezonban

F1 Grand Prix of Miami - Qualifying GettyImageRank1 Crash Motorsport Formula One Racing USA Monaco Florida - US State Miami Formula One Grand Prix Ferrari Photography Ferrari F1 Team Qualification Round Topix Bestof PersonalityInQueue Charles Leclerc - Ra
MIAMI, FLORIDA - MAY 06: Charles Leclerc of Monaco and Ferrari walks from his car after crashing during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 06, 2023 in Miami, Florida. Jared C. Tilton/Getty Images/AFP (Photo by Jared C. Tilton / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A korábbi F1-es pilóta, Alexander Wurz szerint a Ferrari autóját azért nehéz vezetnük a versenyzőknek, Charles Leclerc-nek és Carlos Sainznak, mert az istállónál nem oldottak meg egy alapvető problémát.

Charles Leclerc és Carlos Sainz is arra panaszkodott, hogy nagyon nehéz vezetni az idei Ferrarit, Frederic Vasseur csapatfőnök szerint viszont túloznak a versenyzők, mert Leclerc csak egy tizedre volt a pole pozíciótól Monacóban.

A formula.hu megírta, hogy a korábbi Forma-1-es versenyző, Alexander Wurz is kifejtette a véleményét a helyzetről, és inkább a két pilóta álláspontjával értett egyet.

"Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mire lesz képes a Ferrari Barcelonában, mert láttam őket közelről Monacóban az uszodánál, ami egy gyors kanyarkombináció, és láthatóan nehezen lehetett irányítani az autót.

Nagyon csúnya, kellemetlen visszapattanást tapasztalhatunk, amikor elkezd delfinezni, és onnantól nagyon szenvednek vele.

Márpedig Barcelonában sokkal nagyobb lesz a tempó, és az aszfalt miatt jóval alacsonyabb hasmagassággal, illetve keményebb futóművel fognak menni a csapatok. A kettes, hármas és hetes kanyarokban simán megzavarhatja őket a kerékvető, mert alacsonyan lesz az autó a sima út miatt, és így a kerékvezetőkön szenvedhetnek a hasmagassággal" - fejtegette a probléma okát Wurz.

Charles Leclerc és Carlos Sainz sokat szenvedett már a Ferrari idei autója miatt Forrás: @Calloalbanese

A tavalyi évben elsősorban a Mercedest fogta vissza ez a jelenség, amely a Ferrarinál is valamelyest tapasztalható volt, de az idei szezonra az olaszok nem oldották meg ezt a problémát.

Amíg a többiek mind javítottak a hasmagasság minőségén, addig ők nem. Barcelonában megint bajban lehetnek a magasság és a delfinezés miatt, ami vezethetőségi problémákhoz, és még több vezetői hibához vezethet" - tette hozzá Wurz.

A Ferrari új, a fennálló problémát megoldani hivatott fejlesztési csomagja a Spanyol Nagydíjon debütál majd, amelyet június 2. és június 4. között rendeznek Barcelonában.