Újabb esős hétvége okozhat káoszt a Spanyol Nagydíjon

auto-prix auto Horizontal
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen (R) leads Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc (front L) after the race resumed following a rain delay at the Formula One Japanese Grand Prix at Suzuka, Mie prefecture on October 9, 2022. (Photo by Philip FONG / AFP)
Vágólapra másolva!
Most hétvégén Barcelonába érkezik a Forma-1 mezőnye, és úgy tűnik, az eső ismét főszereplő lehet a 2023-as szezon hetedik futamán.

Mint ismert, az Emilia-romagnai Nagydíj az olaszországi áradások miatt elmaradt, míg múlt hétvégén a futamon eredt el az eső Monacóban. Bár a Spanyol Nagydíjat általában zavartalan napsütésben szokták rendezni, a jelenlegi előrejelzések szerint azonban most úgy fest, előkerülhetnek majd az esőgumik.

Már a hétvége kezdete előtt, csütörtökön eshet az eső Barcelonában, vagyis meglehetősen gyenge tapadású aszfalton kell majd teljesíteniük a versenyzőknek a pénteki edzésnapot. Pénteken a napos és a borult szakaszok váltakoznak majd, délután 30%-os esély mutatkozik kisebb záporokra. A WeerOnline.nl szerint a második szabadedzés folyamán nagyobb valószínűséggel várható csapadék.

Újabb esős hétvége jöhet az F1-ben Forrás: AFP/Toru Hanai

Szombaton az időmérő napján és vasárnap délelőtt is napos, enyhén felhős idő várható, a vasárnap délutáni verseny alatt pedig hol felhősebb, hol naposabb lehet az idő. Egyelőre megoszlanak a vélemények, egyes időjárási előrejelzések szerint teljesen száraz lesz a futam, míg például a Weather.com 55%-os esélyt lát záporokra és zivatarok kialakulására. Ennek ellenére a hőmérséklet elérheti a 26 Celsius-fokot, a páratartalom pedig 75 százalék körül várható hétvégén Barcelonában.

A Spanyol Nagydíj időmérője szombat délután 16 órakor, míg a vasárnapi futamot 15 órakor kezdődik.