Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo továbbra is azon dolgozik, hogy visszatérhessen a Forma-1-be. Az ausztrál pilóta pályafutása nem úgy sikerült eddig, ahogy tervezte, ebben pedig nem segített, hogy a Renault csapatától a McLarenhez igazolt.

A McLaren-Ricciardo együttműködéstől mindenki többet várt, mint egyetlen futamgyőzelem, végül a britek nem éltek az utolsó éves opciójukkal, és Oscar Piastri érkezett Lando Norris mellé.

Ricciardo azóta is felbukkan a paddockban, mint a Red Bull tartalékversenyzője, a célja pedig, hogy 2024-ben ülése is legyen valamelyik csapatnál.

Daniel Ricciardo jövőre visszatérne a rajtrácsra Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Mark Thompson

„Vissza akarok térni. Versenyezni akarok. Felfrissültem, magam mögött hagytam az elmúlt két évet, jól érzem magam" – mondta Monacóban Ricciardo, de egy dolog még nagyon nem biztos, hogy melyik csapat adna neki autót. Az ausztrál korábban elmondta, nem azért térne vissza, hogy meglegyen a létszám, hanem nyerni akar.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko korábban elmondta, Ricciardo nincs Max Verstappen vagy Sergio Perez szintjén, és a fenti szempontoknak egyelőre csak az Aston Martin, a Ferrari, a Mercedes és az Alpine felelhet meg, de nem látszik egyelőre, hogy itt felszabadulna egy ülés.

Könnyen lehet, hogy az ausztrál csak akkor téhet vissza a mezőnybe, ha kompromisszumot köt és elfogadja egy kisebb csapat ajálatát.