Vágólapra másolva!
A Mercedes Forma-1-es csapatának főnöke, Toto Wolff szerint ugyan előreléptek az új fejlesztésekkel, de az autójuk továbbra sem éri el a legjobb csapatok szintjét.

A Monacói Nagydíjon vetette be a Mercedes a nagy fejlesztési csomagját, amely a korábbinál szélesebb oldaldobozokat és új futóművet is tartalmazott. A megújult W14-essel Lewis Hamilton a negyedik, George Russell pedig az ötödik helyen ért célba a félig esős futamon, igaz, utóbbi a dobogóra állhatott volna, ha nem követ el egy hatalmas hibát.

"Nagyon nehéz értékelni, mert szerintem ott voltunk a csatában az Aston Martinnal és a Ferrarival, azt mondanám.

Ami a pozitívum és biztató lehet, hogy soha nem mentünk jól itt. Három tizedre voltunk a pole-tól, tavaly ez hat tizedmásodperc volt" - elemezte Toto Wolff csapatfőnök az eredményeket.

Toto Wolff szerint a következő versenyen sem hagyják le az Aston Martint és a Ferrarit Forrás: Daimler AG/Steve Etherington/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

Szóval léptünk egyet a jellemzés terén. Ugyanakkor óvatosnak kell lennünk. Barcelonába megyünk, ott további adatokat gyűjtünk. Ez egy új alap. Nem számítok rá ott sem, hogy lehagyjuk az Aston Martint és a Ferrarit" - nyilatkozott nem túl optimistán Wolff, aki szerint továbbra is az a kulcs, hogy megtalálják az optimális beállításokat az új csomaghoz

A formula.hu megírta, hogy a Mercedes vezére szerint Monacóban a pénteki napon voltak a legerősebbek, ám ahogy javult a pálya tapadása, úgy lett rosszabb a teljesítményük.