A Ferrari bocsánatot kért Leclerc-től

F1 Grand Prix Of Monaco Third Practice And Qualifying 1 Monaco auto boats cars championships fia formula formula 1 gp grand monagasque monte carlo monte-carlo motorsport motorsports one prix racing sports world Charles Leclerc Ferrari Formula 1 Grand Prix
Charles Leclerc of Ferrari after qualifying ahead of the Formula 1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco in Monaco on May 27, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferrari elismerte, hogy hibát követett el a Monacói Nagydíj időmérő edzésén, ezért bocsánatot kért Charles Leclerc-től.

A monacói Charles Leclerc hazai pályán még soha nem állhatott fel a dobogóra, erre múlt hétvégén reális esélye lehetett volna, de a szombati időmérő után háromhelyes rajtbüntetést kapott, mert az alagútban akadályozta Lando Norrist. A büntetés miatt Leclerc a harmadik helyett csak a hatodik helyről indulhatott, így nem volt esélye a dobogóra. Mint kiderült, Norris pozíciójáról Leclerc nem kapott információt a csapatától, vagyis ez egy kommunikációs hiba volt a csapat részéről, amit Frederic Vasseur csapatfőnök is elismert.

"Kicsit frusztrált volt Monacóban az elmúlt években, és a szombat is kemény volt. Először is nehéz volt, mert egy tizedmásodperccel bukta el a pole pozíciót, két századmásodperccel az első rajtsort, majd jött az ítélet.

Javítanunk kell a kommunikáción a boxfal és Charles között az ilyen szituációkban. A körülmények miatt is történt. Az alagútban voltak. De rendben van, nem próbálok kifogásokat keresni, mert a fejlődés szempontjából az a lehető legrosszabb módszer. Egyszerűen korrigálnunk kell a hibákat" – mondta Vasseur, aki elismerte, hogy pilótája kiszolgáltatott helyzetben volt.

Charles Leclerc hazai pályán még nem állhatott dobogóra Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

"Charles az alagútban nem láthatta Norrist a visszapillantójában, és ha az alagút után szólunk neki, már láthatja Norrist, és elkerülheti, hogy a versenyíven legyen. Az alagút íve sem túl egyértelmű. De egyértelmű, hogy hibáztunk, és ez sokba került nekünk, hiszen a harmadik helyről rajtolva egy más versenyünk lett volna. De tanulnunk kell ebből" – fogalmazott a csapatfőnök.