Társoldalunk:

A Red Bull és a McLaren után a Williams is különleges lehetőséggel lepte meg a szurkolókat

2023.05.27. 09:08

A riválisokhoz hasonlóan a Williams Forma–1-es csapata is a szurkolókra bízza, hogy milyen legyen az autó festése. Az istálló a monacói első szabadedzés előtt négy különleges festést hozott nyilvánosságra, amelyek közül fog kikerülni a nyertes.

Először a Red Bull kezdeményezte a szezonban, hogy bevonja a rajongókat a munkálatokba az USA-ban megrendezett három versenyre, hogy ezáltal is növelni tudja a tengerentúli népszerűségét, majd a McLaren jelentette be, hogy Monacóban és Barcelonában is különleges festéssel indulnak. Nem kellett sok a Williamsnek sem, hogy hasonló ötlettel álljon elő.

A grove-i istállónál ugyan meghatározták milyen színskálán szeretnének mozogni, de a további változtatásokat a drukkerekre bízták. A Williams a hivatalos oldalán négy tervet osztott meg, és azt fogják használni a Szingapúri, a Japán és a Katari Nagydíjon, amelyikre értelemszerűen a legtöbb szavazat érkezik majd.

A Williams csapatfőnöke, James Vowles, valamint a csapat pilótája, Alex Albon elmondta, hogy nekik leginkább a Heritage festés tetszik a legjobban, míg a Gulf vezérigazgatója azt mondta, a cégük örömmel próbálja ki a friss festéseket.