Társoldalunk:

Az F1 történetének legrosszabb pályája? - így néz ki egy kör Las Vegasban - videó

2023.05.26. 09:17

A Forma–1 játékának köszönhetően már most bepillanást tehetnek a szurkolók, hogy miként néz ki egy kör a november közepén debütáló Las Vegas-i Nagydíjon.

A nevadai helyszín 41 év szünet után tér vissza a Forma–1-be, ám ezúttal már a belvárosában, a legismertebb látványosságok környezetében fog megtenni 6,1 kilométeres köröket a mezőny. Az utcai pályán hatalmas sebességeket érhetnek el a pilóták, ugyanakkor a rendkívül szűk aszfaltcsíkon nagyon nehéz lesz előzni – ez derül ki a valósághű videóból.

A csillogás, a pálya szűkössége miatt a legtöbb rajongó a monacói vagy a bakui pályához hasonlította, és nagyrészt emiatt máris rengeteg kritika érte a Las Vegas-i Nagydíj helyszínét.Ez valóban az egyik legrosszabb pálya, amit valaha építettek – írta az egyik dühös szurkoló. – Megértem, hogy igyekeztek a lehető legtöbb látványosságot körbevenni, de ugyan már... Az összes utca és kanyar rendelkezésre állt, és ez lett a legjobb, amit létrehoztak? A játékban jól néz ki, de ez a pálya szemétbe való."

„Körülbelül olyan emlékezetes marad majd, mint a legutóbbi 8 amerikai utcai pálya és mint az ezt követő 8 lesz – írta egy másik rajongó. – Szemétbe való. Épp olyan lett, mint Baku, ami szintén szemétbe való."

A Las Vegas-i Nagydíjra helyi idő szerint november 18-án, szombaton este kerül sor, viszont magyar idő szerint vasárnap reggel 7 órakor fog kezdődni.

Forrás