Társoldalunk:

Verstappen nagyot csalódott a hátbaszúrás miatt

2023.05.26. 12:17

Az Aston Martin Forma–1-es csapata mindenben megállapodott a Hondával, így 2026-tól új motorszállítója lesz az istállónak. Az esetről Max Verstappen, a Red Bull pilótája is megszólalt a Monacói Nagydíj előtt.

A Honda 2021-ig a Red Bullt és az AlphaTaurit támogatta, azóta pedig a két csapat motorja ugyan Red Bull Powertrains néven fut, de a japán márka továbbra is segíti őket. Ez egyészen 2026-ig így lesz, amikor a Ford társul a Red Bull-lal, ám a Honda sem kerül távol az F1-től, hiszen az Aston Martint segíti erőforrásokkal.

A Red Bull kétszeres világbajnok pilótája, Max Verstappen szerint ezzel az Aston Martin jól járt, a holland viszont azt is hozzátette, hogy csalódott a japánok váltása miatt.

Max Verstappen szomorú, amiért a Honda nem őket támogatja 2026-tólForrás: AFP/Lisi Niesner

„A mi szempontunkból kissé szerencsétlen, hogy ez történt, elvégre néhány éve még azt mondták, hogy kiszállnak. A Red Bull ezért hozott létre egy saját motorrészleget, aztán [a Honda] mégis a folytatás mellett döntött. Ilyenkor már nem nagyon lehet közösen dolgozni, ha valaki elkezdett saját motort építeni – mondta Verstappen a sajtótájékoztatón. – Kár, de nemsokára az Aston Martinhoz mennek, amelynek ez nagyon jó, hiszen kiváló motorjuk lesz. Sok sikert értünk el együtt, szóval nyilván szomorú leszek, amiért elmennek, ugyanakkor örülök, hogy a Forma–1-ben maradnak."