Nem aggódik jövője miatt a Forma-1 egyik újonca

Forma-1, Azeri Nagydíj 2023, vasárnap, Nyck de Vries
Alpha Tauri's Dutch driver Nyck de Vries steers his car during the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on April 30, 2023. (Photo by NATALIA KOLESNIKOVA / AFP)
Vágólapra másolva!
Habár csapatfőnöke komoly nyomás alá helyezte, mégsem aggódik jövője miatt az Alpha Tauri fiatal pilótája, Nyck de Vries. A 28 éves holland versenyző ugyan bajnok lett a Forma-2-ben, a királykategóriában azonban csapattársa, Yuki Tsunoda szinte rendszeresen gyorsabb nála, ráadásul de Vries teljesítményét gyakran balesetek is beárnyékolták. 

A pletykák szerint Helmut Marko csapatfőnök már azt fontolgatja, hogy ha nem lesz egyértelmű javulás versenyzője eredményeiben a Spanyol Nagydíjig, akkor Daniel Ricciardóval helyettesítené a holland pilótát.

Nyck de Vries komoly nyomás alatt kezdi a monacói hétvégét Forrás: AFP/Natalia Kolesnikova

De Vries azonban nem aggódik, a motorsport-total.com-nak azt nyilatkozta, hogy nem foglalkozik a sajtó találgatásaival, különösen nem a versenyhétvégék alatt.

"A Forma-1-ben nem meglepők az ilyen hírek, mert ez üzlet. Itt mindig teljesítenünk kell, ahogyan egész karrierem alatt teljesítenem is kellett."