Vágólapra másolva!
A korábbi keserű tapasztalatok ellenére is azt mondják a Hondánál, rajtuk nem fog múlni, hogy együtt dolgozzanak Fernando Alonsóval.

Miután szerdán hivatalossá vált, hogy a Honda visszatér a Forma-1-be és 2026-tól az Aston Martin motorszállítója lett, máris itt az első nagy kérdés. Mi lesz Fernando Alonsóval, ha a kétszeres világbajnok akkor még mindig az angol csapat pilótája lesz?

A kérdés azért merülhetett fel, mert 2015 és 2017 között Alonso karrierje talán legrosszabb időszakát töltötte a Honda erőforrással szerelt McLarennél, és bizony a búcsú nem sikerült valami barátira. Ami nem is csoda, hiszen Alonso elég durva dolgokat engedett meg magának: 2015-ben például Szuzukában, azaz a japánok hazai versenyén nevezte GP2-es színvonlú motornak a Honda erőforrását.

Fernando Alonsónak nem kell izgulni az ülése miatt Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Eva Marie Uzcategul T

A japánok most mégis úgy nyilatkoztak, hogy részükről nincs akadálya, hogy ismét együtt dolgozzanak a "zseniális spanyollal".

"A pilóták kiválasztása a csapat döntése, ha ők úgy határoznak, hogy Alonsóval akarnak dolgozni, részünkről nem lesz semmi akadálya. Ő egy zseniális versenyző, akit nagyon tisztelünk" - udvariaskodott Watanaba Kodzsi, a Honda versenysport részlegének első embere, míg Mibe Tosiro, a cég elnök-vezérigazgatója annyival intézte el a kérdést, hogy "a múlt az múlt".