Megszületett a megállapodás: új motorszállítóra vált az Aston Martin

Horizontal
Honda Motor President Toshihiro Mibe (L) shakes hands with Aston Martin F1 executive chairman Lawrence Stroll during a press conference in Tokyo on May 24, 2023. (Photo by JIJI Press / AFP) / Japan OUT
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Aston Martin csapata mindenben megállapodott a Hondával, így 2026-tól új motorszállítója lesz az istállónak .

Már egy ideje egyeztettek a felek a folytatásról, végül magyar idő szerint szerda hajnalban sikerült megállapodni, amelynek értelmében 2026-től együttműködés

ez pedig összhangban van a Honda törekvéseivel a karbonsemlegességet illetően, az F1 pedig egy olyan platformmá válik, mely megkönnyíti az elektromos technológiáink fejlesztését" – mondta Toshihiro Mibe, a Honda globális vezérigazgatója.

A száguldó cirkusztól hivatalosan 2021-ben elköszönő Honda jelenleg a Red Bull és az Alpha Tauri csapatainak a motorszállítója. A silverstone-i istálló pedig jelenleg a Mercedes erőforrásait használja, de a váltót és a komplett hátsó felfüggesztést is a német csapattól vásárolja. A Hondával kötött megállapodás tehát azt jelenti, hogy az Aston Martin 2026-tól már saját maga gyártja váltóművét, illetve a többi tartozékot is.