Társoldalunk:

Megszületett a megállapodás: új motorszállítóra vált az Aston Martin

2023.05.24. 07:51

A Forma-1-es Aston Martin csapata mindenben megállapodott a Hondával, így 2026-tól új motorszállítója lesz az istállónak .

Már egy ideje egyeztettek a felek a folytatásról, végül magyar idő szerint szerda hajnalban sikerült megállapodni, amelynek értelmében 2026-től együttműködés

Az egyik fő oka annak, hogy vállaljuk az F1 új kihívásait, hogy a világ vezető versenysorozata szeretne fenntarthatóvá válni, ez pedig összhangban van a Honda törekvéseivel a karbonsemlegességet illetően, az F1 pedig egy olyan platformmá válik, mely megkönnyíti az elektromos technológiáink fejlesztését" – mondta Toshihiro Mibe, a Honda globális vezérigazgatója.

A száguldó cirkusztól hivatalosan 2021-ben elköszönő Honda jelenleg a Red Bull és az Alpha Tauri csapatainak a motorszállítója. A silverstone-i istálló pedig jelenleg a Mercedes erőforrásait használja, de a váltót és a komplett hátsó felfüggesztést is a német csapattól vásárolja. A Hondával kötött megállapodás tehát azt jelenti, hogy az Aston Martin 2026-tól már saját maga gyártja váltóművét, illetve a többi tartozékot is.