Társoldalunk:

Kiderült, hogy versenyezhet-e Monacóban a Ferrari pilótája

2023.05.24. 13:53

Carlos Sainz, a Ferrari spanyol pilótája az Instagram-oldalán tudatta, hogy nem szenvedett komoly sérülést a Forma-1-es pilóták Monacóban rendezett jótékonysági focimeccsén, és biztosította mindenit arról, hogy ott lesz a rajtrácson a hétvégi nagydíjon.

Mint ismert, kedden este Carlos Sainzt sérülés miatt le kellett cseréni a pilóták hagyományos jótékonysági focimeccsén. Az aktív Forma-1-es pilóták közül többek között Charles Leclerc, Pierre Gasly és Carlos Sainz is pályára lépett, utóbbi számára azonban körülbelül 60 perc játék után véget ért a mérkőzés, majd a kispadon látható volt, ahogy a jobb combját bekötötték. 

Carlos Sainzt le kellett cserélni a játékonysági meccsenForrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Jakub Porzycki

Ez után olyan hírek is felröppentek, hogy ha Sainz nem tudna rajthoz állni, akkor vélhetően Antonio Giovinazzi vagy Robert Svarcman ugorhatna be a helyére.

Sainz azonban a közösségi médiában eloszlatta azokat az aggodalmakat, amelyek szerint nem lesz alkalmas a közelgő monacói futamra.

Csak szerettem volna tudatni veletek, hogy jól vagyok és teljesen készen állok a hétvégi monacói versenyre" - írta Sainz egy Instagram-sztorijában.

A Ferrari pilótája ott lehet a hétvégi nagydíjonForrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Eva Marie Uzcategul T

„Ami tegnap történt, az egyszerűen csak egy kis zúzódás volt a hagyományos jótékonysági focimeccs alatt, de nem sérülés. Élveztem a focimeccset, ahogy mindig is szoktam, és most már nagyon várom a hétvégét" - írta a spanyol pilóta, aki az idei szezonban 34 ponttal a ranglista ötödik helyén áll.