Társoldalunk:

A Red Bull döntött a fiókcsapata eladásáról

2023.05.24. 17:04

Oliver Mintzlaff vezérigazgató elégedetlen volt a nagy változásokon átmenő AlphaTauri teljesítményével, így a Red Bull fiókcsapatának eladása is szóba került. A csapat tanácsadója, Helmut Marko azonban elmondta, hogy továbbra is a Red Bull tulajdonában marad az istálló.

Az AlphaTauri eredménysora tavaly az elmúlt évek leggyengébbje volt, és az idei szezonban is csak néhány pontot gyűjtött a csapat Cunoda Juki jóvoltából. Ráadásul máris bizonyossá vált, hogy az istállót 2006 óta vezető Franz Tost csapatfőnököt jövőre Laurent Mekies váltja majd a posztján, Peter Bayer pedig ügyvezetőként csatlakozik az AlphaTaurihoz. További változások is várhatóak a csapatnál, ám a tulajdonosi körben nem – erről beszélt Helmut Marko egy interjúban.Megszületett a döntés: az AlphaTauri továbbra is teljes egészében a Red Bull tulajdonában marad, és továbbra is juniorcsapatként fogjuk működtetni. Szorosabb lesz az együttműködés a két csapat között, a költségvetési limitet és egyéb területeket is beleértve" – nyilatkozta Marko.

Helmut Marko szerint még szorosabb lesz az együttműködés a Red Bull és az AlphaTauri közöttForrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

Az osztrák szakember hozzátette, a csapat faenzai bázisa továbbra is a központ marad, de a bicesteri gyárban (ahol az aerodinamikai részleg is található) növelik majd az alkalmazottak számát.

Forrás