Már csak ez hiányzott: egész hétvégén eshet az eső a monacói F1-es versenyen is

Monacói Nagydíj 2022, safety car, biztonsági autó
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc (R) and Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr (C) and Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen (L) ride under the rain behind the safety car during a formation lap ahead of a delayed race start at the Monaco Formula 1 Grand Prix at the Monaco street circuit in Monaco, on May 29, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Emilia-romagnai Nagydíj törlése után a hétvégén Monacóban folytatódik a Forma-1-es világbajnokság, de jelen állás szerint nem lesz sokkal jobb ott sem a helyzet, mivel az időjárás ezúttal sem ígérkezik jónak. A hírek szerint azonban az a veszély nem fenyeget, hogy ezt a futamot is törölni kell.

Péntektől vasárnapig minden nap lehetnek záporok, pénteken és szombaton zivatarokra is van esély. Mindhárom napra 70 százalék az eső valószínűsége, a futam napjára annyit javul a helyzet, hogy zivatarok már nem várhatók - írja a vezess.hu.

Monacóban is eshet Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Hozzátették, eredetileg Imolában debütáltak volna a Pirelli új esőgumijai, amelyeket melegítőpaplan nélkül is lehet használni. A futam törlése miatt Monacóban lesz az új gumik első éles bevetése, és úgy néz ki, nagy szükség is lesz rájuk.