Társoldalunk:

Hamilton elismerését is kivívta az Alpha Tauri japán pilótája

2023.05.23. 14:13

Az egész mezőny és a szurkolók elismerését is kivívta Cunoda Juki, az Alpha Tauri japán versenyzője az olaszországi áradások során mutatott rátermettségével.

A 23 éves japán pilóta annak az Alpha Taurinak a versenyzője, amelynek központja, Faenza éppen a múlt heti olaszországi esőzések, majd az azokat követő áradások által leginkább sújtott régióban, Emlia Romagnában van.

Cunoda és holland csapattársa, Nyck de Vries előbb csak a közösségi oldalon buzdította segítségre a szerencsésebbeket, majd a japán pilóta maga is lapátot, seprűt ragadva segítette be Faenzában az áradás okozota romok eltakarításában.

"Óriási tisztelet Jukinak, ahogy példát mutat és segíti a bajba jutottakat" - fejezte ki elimerését a fiatal japán irányába a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton.

A Forma-1 maga, illetve a Ferrari csapat is egy-egy millió euróval segítette a károsultakat, míg a Williams egy jótékonysági versenyt szervez, amelyen Alex Albon mellett a csapatvezető, James Vowles, valamint a Real Madrid belga kapusa, Thibault Courtois is részt vesz majd.