Társoldalunk:

A panaszkodó Verstappennek hízeleg a korábbi világbajnok

2023.05.22. 17:29

A korábbi Forma-1-es világbajnok, Mario Andretti szerint Max Verstappennek minden joga megvan ahhoz, hogy nyíltan bírálja a száguldó cirkuszban történt változtatásokat.

A Red Bull holland pilótája többször is a világbajnokság sprintfutamait kritizálta, az Azeri Nagydíj előtt pedig azzal fenyegetőzött, hogy visszavonul, ha rossz irányba fordul a sorozat. Az M4 Sport megírta, hogy nemrég az F1 vezére, Stefano Domenicali is reagált Verstappen panaszkodásaira, amely kapcsán az 1978-ban világbajnok Mario Andretti is kifejtette a véleményét.

Nos, szerintem joga van kifejteni az álláspontját. Ami ezeket a sprintkvalifikációkat illeti, néhány ember számára bizony hagynak némi kivetnivalót maguk után. Másoknak, gondolom, tetszenek. Ha versenyző lennék, én azt mondanám, a jelenleg ismert időmérős formátum fantasztikus. Nem hiszem, hogy fel kellene dobni" - fogalmazott a 83 éves legenda.

Mario Andretti megvédte Max VerstappentForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Justin Casterline

Az egykori klasszis versenyző szerint a sprinthétvégék felborítják a nagydíjak jól megszokott hangsúlyát, vagyis azt, hogy a főműsor a vasárnap viadal, a többi esemény pedig az arra való felkészülésről szól. Andretti szerint a sprint azért is problémás, mert a csapatok és a versenyzők nem adnak bele mindent, attól tartva, hogy az autójuk megsérül a nagydíj előtt.

"Ami engem illet, én háromszáz százalékban a jól megszokott hétvégéket szeretném látni. Nekem ez az érzésem a témával kapcsolatban. Max csak ki szeretné fejezni, amit ezzel a témával kapcsolatban gondol, és ezzel nincs semmi baj" - fűzte hozzá a korábbi világbajnok.