Társoldalunk:

A Forma-1 vezére kíméletlenül kritizálta a pilótákat

2023.05.22. 12:23

Az F1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali szerint a versenyzőknek nem csak a saját érdekeit kellene nézniük, amikor a sprintfutamokra tesznek negatív megjegyzéseket.

2021 óta a versenynaptár szerves részévé váltak a sprintfutamos hétvégék, amelyek közül idén már nemcsak 3-at, hanem 6-ot rendeznek meg a szezonban. Az Azeri Nagydíjon azt is bevezették, hogy a szombati nap független a másik kettőtől, így a sprint egy saját időmérővel egy különálló eseménnyé alakult. Max Verstappennel az élen sok pilóta ellenzi ezt a formátumot, Stefano Domenicali szerint azonban nem csak a versenyzők érdekeit kell néznie a szervezetének.
„Nem szeretnék olyan társadalmat, ahol az emberek nem mondhatják el azt, amit akarnak. A versenyzőknek viszont néha figyelembe kell venniük, hogy ők is csak a részei egy nagyobb képnek, és nem kellene önzőnek lenniük" Ők mindannyian részei ennek a sportágnak és az üzletnek, ami azért növekszik, mert nagy léptékben gondolkodunk – nyilatkozta Domenicali.

Stefano Domenicali kritikával illette a sprintfutam ellen felszólalókatForrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Dia Dipasupil

„Olykor nem könnyű kilépni a komfortzónánkból, de nem lehetünk sem lusták, sem önelégültek – folytatta Domenicali. – Az idény végén felül kell vizsgálnunk a sprinthétvégés formátum néhány részletét, miután kipróbáltuk őket a tervezett hat helyszínen. Nem lesz minden hétvégén sprintfutam, de vannak új nézőink, és mindennek értéket kell nyújtani. Nem hagyhatjuk, hogy mindenki csak körözzön a mérnökök és a pilóták kizárólagos érdekében."

Forrás