Társoldalunk:

A Red Bull kizárólag a neve miatt nem akarta megszerezni Schumachert

2023.05.21. 15:18

Az egykori Forma–1-es pilóta, Ralf Schumacher szerint az unokaöccse, Mick helyett azért Nyck de Vries került idén az AlphaTaurihoz (a Red Bull fiókcsapatához), mert a tanácsadó Helmut Markónak gondja van a családnevükkel.

A Haastól tavaly két szezon után távozó Mick Schumachernek idén nem jutott ülés az F1-ben, így a Mercedes tesztpilótájaként dolgozik. A legnagyobb esélye az AlphaTaurinál lehetett volna, Franz Tost csapatfőnöknek szimpatikusnak is tűnt a kiválasztása, de végül Nyck de Vries mellett döntött a csapat Pierre Gasly utódjaként. Ralf Schumacher szerint ezt a döntést Helmut Marko hozta meg, méghozzá a 'Schumacher' név miatt.

Mick Schumacher jelenleg a Mercedes tartalékpilótájaForrás: ANP via AFP/Sem Van Der Wal

„Mick elérhető volt a piacon, ráadásul logikus is lett volna, ha őt választják. Ám megérkezett Helmut Marko, és valószínűleg személyes okokból inkább Nyck de Vriest választotta. Úgy tűnik, Markónak baja van a Schumacher névvel nyilatkozta Ralf Schumacher. – Szerintem valami problémája van Mickkel, hiszen egyébként érthetetlen, hogy miért nem [az eredeti verzió szerint] alakultak a dolgok."

De Vries egyébként nem kezdte túl jól az idényt – pont nélkül áll és rendszeresen kikap japán csapattársától –, így felvetődött, hogy a szezon közben leváltja a csapat a hollandot. Ám igencsak valószínűtlen, hogy Schumacher érkezne a helyére, hiszen a tesztpilóták közül Daniel Ricciardónak és Liam Lawsonnak is sokkal több esélye van egy AlphaTauri-ülésre.