Társoldalunk:

Egymillió eurót adományoz az F1 az olaszországi árvízkárosultaknak

2023.05.19. 20:11

A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság egymillió eurót (377 millió forint) adományoz az olaszországi Emilia Romagna régióra lesújtó árvíz károsultjai számára.

Az F1 irányítói pénteken közleményben számoltak be erről, két nappal azután, hogy a heves esőzés és az áradás miatt törölni kellett a hétvégére, Imolába tervezett Emilia Romagna Nagydíjat.

Szörnyű a helyzet a régióban, de tudom, hogy az ott élők szenvedélye és alkalmazkodóképessége ezzel a válsággal is elbánik majd - mondta Stefano Domenicali, az F1 olasz elnök-vezérigazgatója. "Mindent meg kell tennünk, amit csak tudunk, hogy segítsük az ottani embereket, ezért is adományozzuk ezt az összeget" - tette hozzá. A Ferrari csapat már csütörtökön közölte, hogy az olasz autógyár egymillió dollárt adományoz a károsultaknak.

Az olaszországi Emilia Romagna régióra lesújtó árvíz károsultjai sok pénz kaptakForrás: AFP/Stringer

Az észak-olaszországi érintett régiókban pénteken 14-re nőtt az áradás halálos áldozatainak száma, Emilia Romagna területén sokakat evakuálni kellett, több helyen pedig a hatóságok felszólították az embereket a lakóhelyük elhagyására.