Társoldalunk:

Schumacher szerint egyértelmű, ki lesz idén az F1 világbajnoka

2023.05.18. 17:53

Michael Schumacher testvére, Ralf Schumacher szerint hiába versenyez élete formájában Sergio Pérez, a mexikói pilótának holland csapattársa, a kétszeres világbajnok Max Verstappen ellen idén sem lesz esélye a vb-győzelemre.

Az idei szezon eddigi öt futama egyaránt Red Bull-győzelmet hozott, hármat a címvédő Verstappen, kettőt pedig csapattársa, Pérez nyert meg. A mexikói szerint 2023-ban reális esélye van a vb-győzelemre, ám nem mindenki ért ezzel egyet.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher öccse, Ralf úgy gondolja, hogy Pérez csak a sok utcai pályának köszönheti a jó kezdést, és Verstappen a szezonban hosszútávon nem sok esélyt fog adni csapattársának.

Max Verstappen (jobbra) öt futam után vezeti a pontversenyt, Sergio Pérez (középen) a másodikForrás: AFP/Giuseppe Cacace

A formula.hu megírta, hogy Ralf Schumacher szerint Verstappen a győztes mentalitása miatt nem fog kegyelmezni az ellenfeleknek az idény során

Sokat számít, ki hogyan nőtt fel. Ismerem az apját, Jost. Max állandóan a gokartpályán volt, ami rányomta a bélyegét az iskolai teljesítményére és jegyeire" - mondta a korábbi F1-es pilóta.

"Számomra teljességgel nyilvánvaló, hogy ki fogja megnyerni az idei világbajnokságot. Miamiban is láthattuk, hogy ha minden a rendjén van, akkor Max a saját ligájában játszik, de persze Pérez nagyszerű pilóta és emellett kiváló csapattárs is" - fogalmazott Ralf Schumacher.

A pilóták pontversenyében jelenleg Verstappen 119 ponttal áll az élen, őt követi a 105 pontos Pérez.