Társoldalunk:

Saját tervezésű szuperautót kapott a McLarentől Lando Norris - fotó, videó

2023.05.18. 19:38

Lando Norris a közösségi médiában megmutatta egyedi tervezésű szuperautóját, amit a McLarentől kapott.

A 23 éves F1-es pilóta 18 hónapja várt az általa tervezett, egyedi kivitelezésű sportkocsira, amely 330 km/órás végsebességre képes. 

Sok különböző McLarent vezethettem már, de ez az első autó, amit én terveztem, ez valóban az én autóm" - mondta boldogan a McLaren fiatal pilótája.

Norris autójának különleges jellegzetességei közé tartozik a kék fénnyel borított szénszálas külső és a bukósisakjával azonos színűre, sárgára festett fékpedálok. A szín az ajtókon is látható négy csík formájában, amelyek az F1-es versenyszámára utalnak. A fejtámlákba belevarrták a brit monogramját, és van egy plakett is, amelyen a neve szerepel. Norris nem akarta, hogy saját neve és márkája legyen az egész autón, a logója a vezetőülésen található, a motorháztető alatt pedig az ő és a legfontosabb gyártók aláírása kapott helyet.

A brit pilóta, miután átvette hőn áhított szuperautóját, kiszáguldott a McLaren garázsából egy tesztvezetésre.

A Forma-1 2023-as szezonjában Norris öt verseny után a 9. helyen áll az egyéni bajnokságban. Legjobb idénye a 2021-es volt, abban az évben a hatodik lett a mezőnyben. A 23 éves tehetség pályafutása során eddig hat alkalommal álhatott fel a dobogóra, de futamot még nem tudott nyerni.

Forrás