Társoldalunk:

Az áradások miatt egy kis olasz faluban rekedt a Forma-1-es pilóta

2023.05.18. 15:40

Nyck de Vries, a Forma-1-es AlphaTauri holland versenyzője egy kis olasz faluban rekedt az Emilia-Romagna régiót sújtó áradások közepette.

Az áradásban kilenc ember meghalt, míg több ezer embert evakuálni kellett, mivel Emilia-Romagna területén 36 óra alatt az éves csapadékmennyiség fele lehullott, ennek következtében pedig a hétvégi Forma–1-es futamot törölni kellett Imolában.

Nyck de Vries, a Forma–1-es AlphaTauri holland versenyzője egy kis olasz faluban rekedt az áradások közepette.

Útban az AlphaTauri faenzai gyára felé – mindössze 16 km-re Imolától – de Vries elárulta, hogy az áradások miatt egy kisvárosban rekedt, és mivel nem volt szabad szállás, egy szintén elakadt McLaren-szerelő kedvességére kellett hagyatkoznia, aki éjszakára a hollandnak adta a szobáját.

„Kedd este 22 óra 30 perc: úton Faenzába, hiszen szerdán marketingnapunk lett volna a gyárában. Intenzíven esik az eső, Faenzát már elöntötte a víz, és nem tudok eljutni a szállodámba. Az autópályára való visszatérés nem opció. Egy kis faluban ragadtam, ahol csak egy telt házas szálloda van. Szerencsére a McLaren előbb érkezett, és az első emelőért felelős emberük, Jack Frazer volt olyan kedves, hogy megosztotta velem a szobáját" – számolt be az eseményekről a holland pilóta az Instagram-oldalán.

A verseny törlésének bejelentése után de Vries kénytelen volt egy kerülő úton, Firenzén keresztül, hegyi utakon hazafelé venni az irányt.

"Másnap reggel a hotel előcsarnoka menedékhellyé vált azok számára, akik éjszakai folyamán kénytelenek voltak elmenekülni az otthonaikból. A futam törlése után csak után egyetlen lehetőséget láttam magam előtt a hazajutásra, ha Firenzén keresztül hazavezetek. Egy kalandos hegyeken át vezető út után a helyiek és a hatóságok segítségének köszönhetően végül épségben hazaértem. Köszönet mindenkinek, aki volt olyan kedves, hogy segített nekem! Igazán szívmelengető volt látni, hogy ilyen sokan vigyáznak egymásra. Gondolatban továbbra is azokkal vagyok, akiket érint ez a tragédia. Hamarosan visszatérek Faenzába, hogy találkozzam a csapatommal és a régióban élőkkel" – tette hozzá Nyck de Vries, a Forma-1-es AlphaTauri holland versenyzője

Az AlphaTauri külön közleményt is kiadott, amelyben jelezte, hogy létesítményeiket nem érintette az árvíz, és részvétét fejezte ki az érintetteknek.