Társoldalunk:

A Williams csapatfőnöke figyelmeztette a sokat hibázó Forma–1-es újoncot

2023.05.18. 08:13

James Vowles, a Forma-1-ben szereplő Williams csapatfőnöke figyelmeztette a szezonban eddig több hibát is vétő Logan Sargeantet, hogy kontrolláltabban kell vezetnie.

A 2023-as szezon debütánsai közül sokan Logan Sargeanttől várták a legkevesebbet: a versenyző negyedikként végzett a tavalyi Formula-2-es bajnokságban, a Williams viszont a kiemelkedő junior-eredmények hiánya ellenére is úgy döntött, hogy ad egy esélyt az ifjú amerikainak. Sargeant meglepően jól kezdte F1-es karrierjét, és noha még nem sikerült első pontját megszerezni a világbajnokságban, többször izglmas csatákat vívott a futamokon a középmezőny tapasztaltabb pilótáival, Bahreinben pedig a 12. helyen zárt, ami a legjobb teljesítmény újonctól.
Az amerikai pilótának azonban több nehézséggel is meg kellett küzdenie, miután Dzsiddában rémálomszerűen sikerült az időmérője, Ausztráliában ütközött de Vries-szel, Bakuban pedig a falhoz csapta a Williamst.

"Logan itt van, mert elég gyors, de meg kell tanulnia irányítani a dolgokat, és hiba nélkül kell teljesítenie. Mindkét bakui selejtezőn bejutott a Q2-be. Ez a következetesség, és ez az, amit keresünk. Elmagyaráztam már neki, hogy a Q2-t arra használja, hogy a tapasztalatait növelje. Szépen lassan látni fogjuk, hogy előre lép és fejlődni fog. Azonban nem várom el tőle, hogy Alex tempójában versenyezzen. Egyébként is számos olyan versenyen volt eddig, amelyeken korábban még soha nem ment" - mondta Vowles a Motorsport.com-nak.

Logan Sargeant a Miami NagydíjonForrás: AFP/Angela Weiss

Vowles hangsúlyozta, hogy nem hibáztatja Sargeantet, amiért utolsó pozícióban ért célba Miamiban, de szerinte az amerikai újoncnak a szezon hátralévő részét egyfajta tesztnek kell használnia, nem a pontszerzéssel foglalkoznia.

"Magára vette, de én egyáltalán nem hibáztatom. Ő egy újonc, csupán maroknyi verseny van a háta mögött, ez a lehetőség pedig amit kapott, felbecsülhetetlen".