Társoldalunk:

Így reagáltak a pilóták a hétvégi futam eltörlésére

2023.05.17. 15:41

A heves esőzések és az áradások miatt eltörölték a hétvégi Forma-1-es Emilia-Romagna Nagydíjat.. Természetesen reagáltak a pilóták is a fejleményekre.

Szinte az összes csapat és pilóta a támogatásáról biztosította a helyieket, az érintetteket és a mentésben résztvevőket.

A világbajnok Max Verstappen támogatta a döntést, sok erőt kívánt a helyieknek, hogy átvészeljék a kialakult helyzetet.

Hasonló közleményt adott ki a Red Bull is.

A Mercedes is csatlakozott a döntést támogatókhoz, arról írtak, hogy most a legfontosabb, hogy mindenki a kialakult helyzettel foglalkozhasson. Lewis Hamilton az Instagramon írt arról, hogy mindenki megérti, hogy a biztonság a legfontosabb és várja, hogy találkozhasson a szurkolókkal a következő versenyen.

A Haas versenyzője, Nico Hülkenberg is arról írt, hogy a versenynél sokkal fontosabb, hogy mindenki biztonságban legyen. Oscar Piastri is kitartátst kívánt és arról írt, hogy így sajnos halasztania kell első imolai futamát.

Az összes csapat kiállt a döntés mellett, a helyileg érintett Alpha Tauri pedig arról írt, hogy a gyár biztonságban van és arra törekednek, hogy a dolgozók, családtagjaik és minden érintett biztonságban lehessen.