Társoldalunk:

Hivatalos: nem rendezik meg a hétvégi Forma-1-es nagydíjat

2023.05.17. 13:33

Hivatalos közleményben tudatta a Forma-1 vezetősége, hogy nem rendezik meg a hétvégére tervezett Emilia-Romagna Nagydíjat. Az Olaszországot sújtó esőzések és az imolai versenypálya közelében lévő Santerno folyó áradása miatt törölték a hétvégére tervezett Forma-1-es hétvége teljes programját.

Az F1 szerdai közleménye szerint a döntés az illetékes hatóságokkal, illetve miniszterekkel, az Emilia Romagna régió elnökével, a polgármesterrel, az olasz autóklub elnökével, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével lebonyolított egyeztetéseket követően született meg.

Az indoklás szerint a jelenlegi körülmények között lehetetlen lenne biztonságosan megrendezni a versenyhétvégét, ezen túl pedig a szervezők nem akarnak további nyomást helyezni a helyi hatóságokra és a rendvédelmi szervekre.

Stefano Domenicali, az F1 elnöke elmondta, tragikus események történnek Imolában és Emilia-Romagnában, ahol egyébként ő is felnőtt, és csak imádkozni tud az érintettekért.

Domenicali elmondta, tiszteli és segíti a mentésben résztvevőket, akiket hősöknek nevezett, akikre egész Olaszország büszke. Az olasz sportvezető ezt nevezte az egyetlen felelősségteljes és helyes döntésnek.

Az FIA elnöke, Mohammed bin Szulajm is együttérzését fejezte ki.

A Forma-1-es vb így a jövő hétvégén sorra kerülő Monacói Nagydíjjal folytatódik.