Társoldalunk:

A legendás F1-es pilóta szerint Leclerc nem menekülhet el a Ferraritól

2023.05.17. 18:51

Az egykori Forma-1-es pilóta, Damon Hill szerint a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc az olasz istállónál ragadt, és nincs esélye arra, hogy egyhamar csapatot váltson.

Charles Leclerc 2019 óta a Ferrari versenyzője, ám ez idő alatt nemhogy világbajnoki címet, még futamot se nagyon tudott nyerni - mindössze öt győzelmet tud felmutatni a monacói pilóta.

Az elmúlt hetekben napvilágot láttak olyan hírek, hogy Leclerc szívesen menne a Mercedeshez, azonban Miamiban azt nyilatkozta, hogy ő a Ferrarival szeretne nyerni, a Mercedesnek pedig az az elsődleges célja, hogy Lewis Hamiltonnal meg tudjanak egyezni a hosszabbításról.

A formula.hu megírta, hogy a korábbi világbajnok F1-es pilóta, a brit Damon Hill szerint Leclerc-nek egyelőre nincs esélye arra, hogy távozzon a Ferraritól. 

Charles Leclerc-nek eddig még nem volt esélye a vb-győzelemre a FerrarivalForrás: AFP/Giuseppe Cacace

"Úgy gondolom, hogy most ott ragadt a Ferrarinál egy időre. Igazi lehetősége nem volt még a vb-címért harcolni. Voltak ugyan jobb periódusok, de aztán beleszürkültek a mezőnybe, na meg persze azért ő is sokszor hibázik még" - elemezte a monacói helyzetét Hill.

Az igazság az, hogy ha körbenézünk a topcsapatoknál, akkor ők valószínűleg elégedettek a jelenlegi felállásukkal, így szerintem most nincs hová mennie. A Red Bullt erősen kétlem, a Mercedes pedig biztos, hogy Lewisszal szeretne egyezségre jutni mindenek előtt, emellett pedig úgy gondolom, hogy Charles és a Ferrari egy tökéletes páros. Azt gondolom, hogy náluk fog maradni, amíg nem kap egy olyan autót, amellyel valóban esélye lesz a győzelemre" - tette hozzá a legendás pilóta.

Leclerc a 2023-as idényben jelenleg 34 ponttal a 7. helyen áll a pontversenyben.