Társoldalunk:

A McLaren-vezér szerint az F1 új sztárja világbajnok lesz

2023.05.15. 11:24

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown meg van győződve róla, hogy Oscar Piastriból egy napon világbajnok válik. ám azt egyelőre nem tudja megmondani, hogy erre mikor kerülhet sor.

A McLaren vezérigazgatóját, Zak Brownt nagyon lenyűgözte Piastri bakui teljesítménye.

„Egyszerűen csak belejött a dolgokba. Úgy értem, a hírek, amiket kaptam, arról szóltak, hogy lehet, hogy ki kell vonnunk őt az edzésből. Lehet, hogy a sprintfutamból is ki kell vonnunk. És ő a határon volt - idézte Brown szavait a Motorsport.Ő csak lehajtotta a fejét, és végig csinálta. Szóval ez nagyon lenyűgöző volt" - áradozott Brown Piastri Bakuban mutatott hősies helytállásáról.

Oscar Piastri világbajnok lehet a jövőbenForrás: AFP/Martin Keep

Hozzátette, Oscar lenyűgöző, mióta az autóban ül. Nagyon érett. Nagyon koncentrált. Nagyon technikás. Szóval Lando és Oscar kombinációja, nem is tudna jobb versenyzőpárost elképzelni.

„Még nem vett részt az összes versenyen, de az első jelek szerint egy leendő világbajnokkal van dolgunk. Már csak azon kell dolgoznunk, hogy gyorsabb autót kapjon" – zárta le a gondolatait a McLaren vezérigazgatója.

Arra, hogy mikor kerülhet sor Piastri világbajnoki címére, illetve hogy ez a McLaren kötelékében történik-e meg, Brown nem mondott semmi.