Társoldalunk:

Sergio Pérez apja durván elvetette a sulykot a fiával kapcsolatban

2023.05.13. 13:16

Ayrton Senna és Alain Prost legendás párosához hasonlította Max Verstappen, valamint fia küzdelmét a Red Bull színeiben Sergio Pérez édesapja.

Idősebb Péreznek annyiban - részben - igaza van, hogy fia és a kétszeres holland világbajnok az idény első öt versenyén magasan a mezőny fölé nőtt, hiszen nem csupán valamennyi nagydíjat megnyerték, de négyszer a Red Bull két pilótája állhatot ta dobogó két legfelső fokán.

Csakhogy egyrészt az 1980-as évek végének és '90-es évek elejének mezőnye a mainál kiegyenlítettebb volt, és, ami még fontosabb: tragikus halála előtt Senna három, míg pályafutása során Prost négy világbajnoki címet gyűjtött be. Ettől pedig még nagyon messze van a két fiatalember...

Az is igaz, hogy Pérez és Verstappen nagy csatákat vívnak a pályán, és ugyan mindig tisztelettel beszélnek egymásról, de barátságról szó sincs köztük. Ugyanakkor attól még messze vannak, hogy úgy menjenek ölre az aszfaltcsíkon, ahogy Senna és Prost tette például az 1989-es Japán Nagydíjon:

Az 1989-es idényzárón Sennának győznie kellett, hogy megvédje a vb-címét, a 46. körben azonban, amikor megpróbálta megelőzni a franciát, a két autó összeakadt - nem zárható ki a szándékosság a látványosan lassabb Prost részéről. Míg a francia feladata a versenyt, addig Sennát visszatolták a pályára, megnyerte a futamot, de később kizárták, mivel kihagyott egy sikánt. De ez csak egy epizód a filmre kívánkozó közel évtizedes rivalizálásból: