Társoldalunk:

Mindenkit megnyugtatott a folytatással kapcsolatban a Ferrari pilótája

2023.05.13. 12:42

Pozitív hangvételű nyilatkozatot adott a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc a csapat számára inkább kudarccal, mint sikerrel zárult Miami Nagydíj után.

Az idény ötödik versenyén a Scuderia egy felemás időmérő (Carlos Sainz 3., míg Leclerc 7. lett) után a futamon sem tudott javítani, előbbi versenyző 5., míg utóbbi itt is hetedik helyen zárt. A fiatal monacói azonban egyáltalán nincs elkeseredve, sőt nagyon is optimistán nyilatkozott a Formula1.com oldalnak.

Először is leszögezte, hogy teljes mértékben megbízik a téli szünetben érkezett új csapatvezető, a rendkívül tapasztalt Frederic Vasseur döntéseiben, és szerinte a francia mindent a helyére fog tenni az előző idény végére kissé széteső csapatban. De ehhez időre van szüksége.

Charles Leclerc nem hagyja, hogy elhúzzák a Ferrari nótájátForrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Chris Graythen

"Még csak most látott hozzá a munkához. Eddig azzal telt az idő, hogy igyekezett a lehető legalaposabban kielemezni mindent a csapat körül. Lehetőleg minél gyorsabban, hogy mihamarabb meg tudja hozni a csapat számára fontos és helyes döntéseket. Azt hiszem, hogy a munka nagyja még csak most jön, szóval majd meglátjuk" - mondta Leclerc, aki lévén tulajdonképpen honfitársa a francia csapatvezetőnek, sokat beszélget Vasseurrel, és tisztában van az új fönök rövid- és középtávú terveivel.

"Teljes mértékben mögötte állok és megbízok benne - szögezte le a monacói pilóta. - Meggyőződésem, hogy helyesek a döntései, és jó irányba halad a csapat."