Társoldalunk:

Brutálisan megtámadták Schumachert, fizikai sérüléseket szenvedett

2023.05.12. 12:56

A Roger Federert kereső Jackie Stewart lefogásán kívül még egy botrányos esetnek voltak főszereplői a biztonsági őrök a Forma–1-es Miami Nagydíjon.

A korábbi F1-es pilóta, jelenleg szakértőként dolgozó Ralf Schumachernek is meggyűlt a baja a biztonságiakkal a legutóbbi versenyhétvégén, a futam leintése után – erről a német maga számolt be a szokásos, versenyt követő jegyzetében.

„A verseny után kellemetlen események történtek. A biztonsági személyzet kötelekkel lezárt egy területet, amíg az első három helyezett csapatfőnökei össze nem gyűltek. Ez még rendben is volt, Jenson Button azonban például át akart menni ezen a területen, de egy nagyon zavaró stílusban visszatartották, és emiatt a Forma–1 egyik képviselőjének elnézést kellett tőle kérnie – írta Ralf Schumacher. – A biztonságiak engem pedig olyan erősen megrángattak, hogy az nagyon fájt. A horzsolások elmúlnak, de ennek nem lett volna szabad megtörténnie. Bocsánatkérést várok, és a legfontosabb, hogy ilyesmi ne forduljon elő még egyszer."

Ralf Schumacherrel elbántak MiamibanForrás: AFP/Erwin Scheriau

Elképzelhető, hogy a biztonságiak csak a dolgukat tették, és a hatszoros futamgyőztes expilóta valóban tiltott helyre akart belépni, de miután más helyeken nem szokott probléma lenni az őrökkel, várhatóan valóban túlzásba estek a munkájuk közben.

„Már az élő adásban is elmondtam, hogy ezek az emberek idióták, és ezt most is tartom. Kapcsolatba fogunk lépni a Forma-1 vezetésével. Több mint 20 év alatt először történt velem ilyesmi. Mintha egy úthengerrel vágtak volna a tömegbe, olyan nagyon brutálisan löktek arrébb. Ez egyszerűen elfogadhatatlan, senkinek sem álltunk az útjában. A biztonságiak aránytalan durvasággal lépnek fel, nem tudják, hogyan működik a közös munka a Forma–1-ben" – írta Schumacher.